Home   Bemutatkozás   Rendelőnk   Szolgáltatásaink   Fogszabályozás   Implantáció   Partnereink   Elérhetőségünk

Az implantációról

A foghiányok pótlásának legmodernebb eszköze a fogbeültetés (implantáció).

    A fogbeültetés segítségével úgy pótolhatók a foghiányok, hogy a szomszédos ép fogakat nem kell lecsiszolni!
    A fogbeültetés segítségével stabilizálható az Ön protézise is, sőt talán kivehető helyett újból rögzített fogakat kaphat!
    Már két implantátum beültetése esetén jól rögzíthető a fogsor, javul a rágóképesség, például egy társasági vacsorán magabiztosan vehet részt!

A fogbeültetés napjainkra rutin beavatkozássá fejlődött és nem jár nagyobb traumával, mint egy foghúzás.

A beteg szempontjából az implantátum jobb megoldás, mint az egyéb fogpótló eljárások. Az implantátum olyan, mint egy mélyen és szilárdan lehorgonyzott pillér. Rajta a pótfog éppolyan szilárdan ül, mint a természetes fog. Több fog, illetve a teljes foghiány esetén is kiváló lehetőség a fogbeültetés: melynek segítségével implantátumokra épített, rögzített vagy kivehető fogpótlást tudunk készíteni az Ön számára, mind a felső, mind az alsó állcsont esetében.

A fogbeültetés előnyös hatásai:

-Az állcsontok, ha nincsenek használatban, azaz nincs bennük fog és nem hat rájuk belülről a rágóerő hajlamosak a felszívódásra. Ez azt jelenti, hogy magasságuk és szélességük az idők folyamán jelentősen lecsökkenhet. Ezt gátolja meg a fogbeültetés, mert a csontra ismét a természeteshez hasonló erők hatnak, ami megakadályozza a leépülést.

-A fogbeültetés segítségével úgy pótolhatók a foghiányok, hogy a szomszédos ép fogakat nem kell lecsiszolni!
-A fogbeültetés segítségével stabilizálható az Ön protézise is, sőt talán kivehető helyett újból rögzített fogakat kaphat!

A fogbeültetés lépései röviden:

Először helyi érzéstelenítésben egy speciális fúróval pontos furatot készítünk az állcsontba a gyökérformájú csavar (implantátum) részére, ebbe helyezzük bele az implantátumot. A csont megtámasztja a beültetett implantátumot. Körülbelül három-hat hónap alatt a csont szilárdan ránő az implantátumra. Ha a gyógyulási szakasz lezárult, beillesztjük az implantátumba a műcsonkot, majd felhelyezzük a fogkoronát, vagy az egyéb felépítményt.
A kezelés időtartamára természetesen csak hozzávetőleges becslést adhatunk. Ez döntően az Ön adottságaitól és igényeitől függ.

Az implantáció lépései:

Tervezés és előkészítés, az implantátum beültetése, ideiglenes fix pótlások azonnali felhelyezése.
3-6 hónap: Az implantátum becsontosodásának ideje, a végleges protetikai ellátás megkezdése. Korszerű implantátumaink már az azonnali terhelést is engedik, így csak a nyálkahártya gyógyulását kell megvárni a fogpótlás készítéséig.
1-4 hét:  A protézis elkészítésének fogtechnikai munkálatai, a végleges fogpótlás szájba helyezése.

 
 

Alapvető feltételek fogbeültetéskor:

- Megfelelő csontmennyiség
- Jó általános egészségi állapot
- Kifogástalan szájhigiénia!

 

Hosszú távú sikeresség feltétele a megfelelő szájhigiénia és a félévente végzett kontroll- vizsgálat!